The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.

Dairesel yangın merdiveni, çoklukla silindirik yahut dairesel bir saklama içinde bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoklukla sınırlı dış alana iye yahut bedii merakların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Kırık dökük kuruluşlarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (okul, tuzakışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin kontrol altına hileınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yanlış montaj veya hizmet, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın kapılarının profesyoneller tarafından monte edilmesi ve nizamlı olarak arama edilmesi önemlidir.

Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın bapları ekseri kendiliğinden olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu düzenek, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını esenlar, böylecene yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapsı acil çıkış karınin kullanılacaksa o vakit mukteza koşulları / standartları sağlayan Yangın Kapısı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu cümle sayesinde kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem emeklevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi karınin bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak binada olmalıdır.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın ve ivedili boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da tabir edilen bu grup temelı modellerde uygun kapı koluna nüsha. 

Report this wiki page